Zo heet kan heet zijn!
Voor de boekenclub De boekenreizigers mocht ik het boek Bloedheet van Annet Hulst lezen.
Van dit boek blijken meerdere covers te zijn. De cover op heban. Je ziet de zijkant van een meisje met een oranje achterkant. Is het vuur? Het is in ieder geval wel een warme gloed die ervan afkomt en mij heel erg nieuwsgierig maakt naar wat er allemaal gebeurt. De cover die wij hadden heeft een rode tekst die eruit springt en de subtitel maakt je helemaal nieuwsgierig. Je ziet een vrouw met bladeren in haar nek en hoofd. Waarschijnlijk verwijzend naar een stamboom.
Zijn DNA wordt door de computer geanalyseerd en vervolgens vergeleken met de gegevens van alle mensen in hun klantenbestand. De kan dat ze erin staan is klein. De website is nieuw en niet iedereen staat te springen om DNA af te staan. Maar wat als ze wél in het systeem zitten? Of een van hen? Wat als ze naar hem op zoek zijn? Het is zijn grootse wens. Wat zou het mooi zijn als hij binnenkort een mail ontvangt. Dat er een match is gemaakt. Dat er een familielid van hem gevonden is.
We maken kennis met Fee. Zij is de dochter van Angela en Michel. Ze heeft een broer Fabian. De ouders van Michel hebben een welnesscentrum gehad die overgenomen is door hun 3 zonen. Op een dag zijn ze bezig de 50 ste verjaardag van Michel aan het voorbereiden als Fee een kaartje ziet van Bas met de mededeling dat hij zeker op het feest komt. Als Fee aan haar ouders vraagt wie Bas is raken ze helemaal van slag. Zo erg dat ze zelfs Fee naar huis sturen. Fee is erg nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Zo ontdekt ze dat ze niet 1 maar 2 ooms heeft waarvan Bas er 1 van is. Ze gaat samen met haar vrienden Rox en Nick op onderzoek. Wat is het grote geheim wat de familie al die tijd verborgen heeft weten te houden? Wat heeft Fabian hier mee te maken? Wat heeft Bas gedaan? En wat heeft Joey met dit alles te maken?
Wat een heerlijk boek om te lezen. Eenmaal begonnen met lezen wil je het boek niet wegleggen. De proloog maakt je nieuwsgierig naar de rest. Het verhaal wordt verteld vanuit de kant van Fee en ondersteunt met dagboekverhalen van Bas waardoor we achter de familie geschiedenis komen. Dat de titel perfect gekozen is kom je pas aan het eind achter. De schrijfstijl is levendig. Het lijkt alsof je zelf meespeelt in het verhaal. Je leeft met de personages mee en verbaast je hoe sommige dingen gebeurt kunnen zijn. Het einde is niet te voorspellen. Ik kan alleen maar zeggen: een geweldig boek!