Heerlijk om te lezen
Met de leesclub de boekenreizigers hebben we Controlfreak van Sabine Zwaan gelezen.
De cover maakt je nieuwsgierig. Er loopt een vrouw met tassen die dicht zijn maar er liggen allemaal blaadjes op de grond.
Hij heeft duidelijk door dat er iets mis is en het zit hem niet lekker. “natuurlijk”zeg ik met een gemaakte glimlach en ik probeer mijn trillende handen onder controle te krijgen. Die verrekte geur zorgde ervoor dat ik begon te flippen. Ik kijk nog een laatste keer naar het autogeurtje van de Toyota wanneer ik het portier met een klap dichtsla. Verdomme ik kan mezelf wel vervloeken voor mijn idiote paniekaanval.
We maken kennis met Caroline. Een jonge vrouw die op de HR afdeling van een bedrijf werkt. Na een vreselijke ervaring heeft ze mannen afgezworen in haar leven en dat bevalt haar prima. Ze heeft de controle over haar werk en privéleven en dat houdt ze graag zo. Als er op haar werk een nieuwe man komt werken wordt alles toch wel anders. Hij noemt haar cf. Julian probeert haar wat losser te maken. Ze gaat wat voor Julian voelen maar komt er dan achter dat hij nog wat voor zijn ex blijkt te voelen. Hoe gaat dit aflopen?
Sabine heeft een prettige manier van schrijven waardoor je gelijk in het verhaal zit. Je leeft met Caroline mee en voelt haar angst om de controle kwijt te raken. Julian is een leuke, chaotische man die Caroline uit haar bubbel probeert te krijgen. De chemie tussen de twee hoofdpersonen spat van het papier af en soms zit je op het puntje van je stoel omdat Caroline weer een blunder begaat. Het is zeker een boek met een waarschuwing. Vertrouw nooit zomaar iemand en kijk uit voor ghb. Het is een boek om van te genieten. Helaas is het een niet al te dik boek maar ook een dun boek kan een goed verhaal hebben.