Geweldig!!!
Met de boekenclub van De boekenreizigers heb ik het boek De Japanse weduwe van Annette van Luyk gelezen.
De cover is prachtig. De kersenbloesem (Sakura) is de nationale bloem van Japan en staat mooi op de cover. De Japanse dame is ook mooi. De cover in combinatie met de titel maken je nieuwsgierig naar dit boek.
Zuchtend staat ze op en rolt haar matras en deken op. Er wacht haar weer een saaie dag op school. Schrijven kan ze allang, ze kent al 2000 Kanij tekens uit haar hoofd, dat is meer dan genoeg. De andere vakken boeien haar niet echt. Ze gaat later toch trouwen.
Het boek heeft twee verhaallijnen die op een gegeven moment samen komen tot 1 verhaal. Tomiko groeit op in Japan samen met haar ouders en broer. Ze hebben het niet rijk. Tomiko wil dit leven niet en zet alles op alles om een rijke man te trouwen. De naam Tomiko staat dan ook voor rijk en gelukkig. Het lukt haar om een rijke man te vinden en is zeker in het begin zeer gelukkig. Als het geluk wat weg zakt gaat ze op zoek naar een manier om van haar man af te komen. Ze vindt nog een man die haar naar Nederland brengt en waar ze Bart leert kennen. Bart is de vader van Femke, hij heeft een goede baan en is pas zijn vrouw verloren. Tomiko probeert zich tegen de wil van Femke op te dringen aan Bart. Bart vindt de aandacht van de knappe Tomiko wel prettig en er ontstaat een relatie. Femke gaat achter het verleden van Tomiko aan en vindt vreselijke dingen. Helaas wilt Bart dit niet geloven. Dan verdwijnt de kleine dochter van Femke Evi, de kleindochter van Bart en moet hij toch wel denken dat er iets van waarheid achter de verhalen van Tomiko. Komen ze op tijd om Evi te redden? En wat gebeurt er allemaal met Bart?
Wat een heerlijk boek. Vanaf het begin zat ik helemaal in het boek. Er zat voldoende spanning in. Ik leefde heel erg met Femke mee toen Evi ontvoerd was. Het mooie in het boek is dat je ook wat van Japan te weten komt. Het is duidelijk te merken dat Annette onderzoek gedaan heeft naar de Japanse gewoonten. De personages worden stuk voor stuk duidelijk omschreven. Ik heb met iedereen meegeleefd en zeker ook met Tomiko. Van begin tot eind zat er een lekkere vaart in en begin je met lezen wil je het boek ook niet meer neerleggen. Ik kan je maar 1 ding aanraden, wil je meer over Tomiko te weten komen lees dit boek! Het is meer dan de moeite waard. Ik ga zeker de andere boeken van Annette lezen.