De zin van het leven!

Bettina1 01 maart 2025
Voor de boekenclub De boekenreizigers heb ik het boek Spiritueel bungeejumpen van Eugéne van Haaren gelezen.

De cover is heel simpel. Een touw met 2 schoenen. Door de een eenvoud is het juist een hele mooie cover.

Ondanks het feit dat zelfs mijn oma al aan yoga deed, voelde ik er zelf niet zo veel voor. Zodra iets een “leefwijze” wordt genoemd, springen bij mij de allergiemeters in het rood. Het was dan ook op aanraden van anderen dat ik besloot de sprong toch te wagen. Misschien zou yoga de stuiterende ADHD’er in mij tot bedaren kunnen brengen? Maar dan wilde ik eerst zeker weten dat ik niet stiekem in een wierokende sekte zou belanden.

Eugéne laat ons 13x met hem mee springen de diepte in, op zoek naar spiritualiteit. Hij gaat op zoek naar de zin van het leven. Eugéne deelt zijn persoonlijke ervaringen en reflecties variërend van ontmoetingen met Boeddhistische monniken tot het gebruik van ayahuasca. Met zijn vriend Maik, die helderziend is legt hij connecties en analyses van de ervaringen die hij opdoet. Een samenvatting van het boek maken is haast onmogelijk. Het boek zorgde bij mij een lach en een traan. Een lach om de manier hoe het geschreven is en de traan om zijn demente moeder en vooral ook om Vonk. Het bracht mij ook de herinneringen aan de tijd dat ik in het ziekenhuis lag met dezelfde klachten maar waar wij een mooie dochter aan over gehouden hebben en zij is nu 16. Van dit boek moet je niet verwachten dat het echt de diepte in gaat wat spiritualiteit betreft maar voor mij is dat ook niet altijd nodig Dit boek is gewoon een boek van een man die op zoek is naar de spirituele zin van het leven. Lekker vlot geschreven met de nodige humor en zelfspot. Het is een fijn boek om te lezen en ik heb er dan ook zeker van genoten. En wil je bungeejumpen maar durf je niet echt lees dan het boek van Eugéne en spring met hem mee de diepte in.

Meer recensies van Bettina1

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.