Op zoek naar liefde

Bettina1 27 januari 2025
Vandaag is het mijn beurt voor de blogtour van het boek Tussen kant en kliffen van Christel Desmaretz. Dit boek heb ik mogen lezen met de leesclub De boekenreizigers

Op de cover zie je een vrouw met op de achtergrond kliffen en de zee. de vrouw kijkt verlangend naar de zee of naar het verleden? Het is een hele mooie cover die uitnodigt tot lezen.

“jouw kussen, Livia. En jouw stoel. De tijd loopt, begin eraan” Zuster Zita wijst op twee naast elkaar liggende klossen. “Dit duo is de reiziger. Die mag je niet uit het oog verliezen. De reiziger loopt door alle hangende paren. We werken altijd met twee paren klossen.”

Livia gaat kantwerklessen volgen om wat geld bij te verdienen. Zij doet dit bij de zusters. Haar moeder is daar niet meer toe in staat en haar vader is er niet meer. Haar oudere broer Oscar zit in het leger. Tijdens het kantklossen leert ze Logan kennen, een schotse soldaat die een kantwerk bij haar bestelt met een distel. Een stuk verderop woont Juliette, zij heeft een huis op de kliffen. Juliette heeft een grote liefde Jonn maar haar vader wilde niet dat ze samen iets zouden krijgen. Er wordt aan Juliette gevraagd of ze kan helpen in een huis waar oorlogskinderen worden opgevangen. Zij doet dit en ontmoet daar Livia. Juliette neemt livia onder haar hoede. Komen Livia en Logan nog samen? En hoe gaat het met Juliette en haar oude liefde Jonn?

Het begin van het boek vond ik lastig en ik kwam er maar niet in. Eenmaal wat verder in het boek las het prettig en was het een mooi verhaal tussen liefde en vriendschap in oorlogstijd. Dit is mijn 2e boek over de eerste wereldoorlog. Het verschil tussen de oorlog en de rust in de kliffen kan je bijna voelen en ook de angsten en de hoop van Juliette en Livia zo beeldend schrijft Christel. kon ik hun. Het stuk over kantklossen vond ik heel leuk, omdat ik er weleens over gedacht heb om dit te gaan doen. afwisselend door Juliette en Livia verteld en daardoor kan je met beide meeleven. Het is een verhaal waarbij je het einde niet kan voorspellen en dat maakt het een fijn boek om te lezen. Ik raad het iedereen aan om het boek te gaan lezen

Meer recensies van Bettina1