Geweldig!!

Bettina1 10 januari 2025
Via de leesclub De boekenreizigers heb ik het boek Verdwenen stemmen van Marja Boomstra gelezen. Eerder heb ik van Marja Slangenvel, Slangenkoning en Slangengif gelezen. Deze boeken vond ik geweldig dus had ik de hoop dat Verdwenen stemmen ook zo geweldig zou zijn.

De cover trekt gelijk je aandacht. Een vrouw met een soort bliksem in haar hoofd. Het roept veel vragen in je op. Is het bliksem die in haar hoofd slaat of is het iets wat uit haar hoofd komt.

Boven op de eerste etage bevindt zich een douche. Soms neemt hij je mee naar boven en dan moet je je van top tot teen schoonmaken met koud water, want dat is het enige wat er is. Je weet wat er dan gaat gebeuren.

Elena haar ouders zijn overleden bij een auto-ongeluk. Elena was 6 jaar en is door haar tante opgevoed. Haar ex stalkt haar en haar tante bemoeit zich teveel met haar leven. Op aanraden van haar vriendin gaat ze in Engeland wonen en werken op een groot, afgelegen landgoed. Elena gaat daar de boekhouding doen, heeft de zorg over de tweeling van Max en is regelmatig de gezelschapsdame van de moeder van Max. De sfeer op het landgoed voelt niet goed aan. De relaties tussen de mensen op het landgoed zijn erg complex. Er zijn meisjes vermist. En de moeder van Max wordt steeds zieker en raakt meer en meer in de war. Elena gaat op onderzoek. Waarom mag er niemand in de linker vleugel van het landgoed komen? Hoort ze echt vreemd getik en ziet ze in de linkervleugel echt een kaars branden? Leven de meisjes nog? En komt het met de moeder van Max nog goed? Komt Elena erachter hoe het zit met het ongeluk van haar ouders?

Wat een heerlijk boek om te lezen. Omdat ik de 3 slangenboeken gelezen had, was ik erg benieuwd naar dit boek. Als je eenmaal begint wil je blijven lezen om te weten wat er allemaal gebeurt is en wie de meisjes heeft ontvoerd en of ze nog leven. Ook wil je weten wat er met de moeder van Max gebeurt is. Het is heel moeilijk om het boek weg te leggen en ik heb het dan ook in 2 avonden uitgelezen. De schrijfstijl van Marja is boeiend en leest prettig, het voelt alsof je zelf in het verhaal zit. Ik ben erg benieuwd of hier een vervolg op komt want die wil ik zeker lezen.

Meer recensies van Bettina1