Indrukwekkend fictief verhaal maar..., de waarheid is zo dichtbij!
Ik heb Uitgedokterd in een ruk uitgelezen. Zoals eerder hier staat beschreven: echte pageturner waarin Antoinette je trakteert op meerdere cliffhangers. En het is goed uitgedokterd ;-)
het verhaal wordt vanuit drie ik-perspectieven (de hoofdpersonages) geschreven. Zo zit je direct op de schouder van deze personen. Het begin moest ik even doorheen, want als niet hockeyer zocht ik even naar de een leesmodus voor mezelf, maar het staat zo geschreven dat ik wel wilde blijven lezen. De setting, de locaties, de personages, het wordt heel realistisch neergezet, zeker als je ooit in een ziekenhuis bent geweest of te maken hebt gehad met onzekerheid over een behandeling of een second opion hebt overwogen.
Antoinette schrijft vloeiend , soms met poetische woorden, maar dat ontkracht het verhaal niet. Het zou je zomaar kunnen gebeuren en dat heeft ze heel goed neergezet met een verrassend plot! Een aanrader.
P.s. Ik heb Groeistuipen niet gelezen, maar ben wel benieuwd hoe deze 3 karakters zo zijn geworden als ze zijn in Uitgedokterd.