Lees een diep boek
Ik heb het redelijk lang proberen vol te houden om door te lezen. Dat ik deze nu afvink en maar 1 ster geef is om te onthouden dat ik het niet meer zou kopen. Met wat er op de flaptekst stond sprak het boek me zeker aan. Blij dat het geen leesclub boek is en ik dus niet verplicht ben het uit te lezen. Want het is me veel te langdradig geschreven. Ik kan begrijpen dat als een moeder haar kind verliest. En dat het steeds langer duurt voor hij terug gevonden wordt, dat de dagen aanslepen. Maar als schrijver moet je er dan maar voor zorgen dat je je lezers mee hebt.
Een voorbeeld: De rest van het cafe, zat naar het voetbal op de televisie, die in de linker bovenhoek ging, te kijken. Waarom moeten we weten waar die hangt? Misschien lezen we later in het boek dat het kind daarachter verstopt zat. Maar het hoeft voor mij niet meer. Zal toch mijn diep boek afvinken, omdat ik al langer dan gepland heb doorgelezen.