Heftig
Dit boek mocht ik lezen via het Libelle Leesclub team. En ik ben hen zeer dankbaar hiervoor. Het is geen boek dat ik zelf uit de rekken ging nemen of mijn aandacht zou trekken.
Maar na het lezen zeer heftig. Gelukkig nu 's avonds laat uitgelezen. Want het is zo'n boek die je even van je af moet zetten achteraf. Het is geen luchtig feelgood boekje die de lezers van Sophia misschien gewoon zijn. Heb nog geen boek van haar gelezen anders.
Deze blijft in eigen boekenkast. In het gedacht van: misschien kan het nog handig zijn in ooit slechte tijd, van troost. Hopelijk niet. Maar zeker wel voor mijn dochter anders als ze een boekenverslag moet maken voor school ooit, misschien.
Het is een boek voor mensen die ervaring hebben met kanker. Maar ook voor degenen die de persoon die het meemaakt toch iets willen begrijpen. Zou misschien ook interessant zijn als ze nog een boek schrijft uit het oogpunt van haar gezin. Maar denk dat dit ook zwaar zou zijn voor Sophia zelf.
En ja ik schrijf hier continue over Sophia zelf terwijl ze het in haar boek over Eve heeft. Maar het is haar eigen levensverhaal.
Nu maar hopen dat 2024, niet nog een schrijfster van ons ontneemt. Want er zijn er toch al enkele gestorven en dat ze nog een heel eind gelukkig met haar gezin kan samenleven.