muziek
Julia koopt in Rome een muziekpartituur. Vanaf dat ze de muziek begint te spelen gebeuren er vreemde dingen. De kat wordt vermoord, ze wordt aangevallen. Julia beschuldigd haar 3-jarige dochtertje. Haar man en tante zijn bang dat ze net als haar moeder krankzinnig wordt. Julia is ook bang van haar dochter intussen. Julia begint samen met Gerda (een collega muzikant) op zoek te gaan naar de oorsprong van de muziek. Hoe meer ze te weten komt hoe gevaarlijker het wordt.
De muziek is afkomstig van een jonge Poolse man die gestorven is in een concentratiekamp. Aangezien alle documenten verbrand zijn door de SS, wordt er eerst niet geloofd dat het een origineel is. Als Julia de naam zegt van de originele eigenaar gaat er een lampje branden bij de onderzoekers. En komt er ook zo weer een oud geheim aan het licht en worden de joden zo weer wat herdacht.
Ik lees graag oorlogsromans. Maar dit boekje heeft 2 van mijn lievelingsgenres in 1. Thriller en oorlog