Zeer geslaagde combi fantasy en scifi
De combinatie van fantasy en sciencefiction is bijzonder geslaagd, zo blijkt bij dit boek! De fantasywereld voelt rijk en goed beschreven, maar de wetenschappelijke blik en de ideeën in dit boek maken het af.
Er is een prettige afwisseling tussen vrouwelijke en mannelijke hoofdpersonen, waarbij de vrouwelijke hoofdpersonen ook goed invoelbaar zijn beschreven en op cliffhanger-momenten doen wat er gedaan moet worden.
Het boek is heel humoristisch en spannend en soms zelfs gruwelijk tegelijk. Een beetje zoals de Cornetto-trilogie van films. Het werkt, als na een dodelijk spannende scène even de spanning doorbroken wordt door een kwinkslag. Ik vind dit boek een absolute aanrader!