Een verhaal dat roept om een vervolg
Opnieuw een heerlijk verhaal van Ellie Dean over het wel en wee van de bewoners van het kustplaatsje Cliffhaven ten tijde van de tweede wereldoorlog. Dit keer over een nieuw personage: Mary, die beide ouders verliest na een bombardement en daarna gaat werken in een fabriek in Cliffhaven.
Uiteraard komt ze in aanraking met Peggy, Ron, en alle andere bekende inwoners van het plaatsje.
Soms had ik het gevoel dat het nu wel erg 'meer van hetzelfde' aan het worden was en had ik liever wat meer en uitgebreider vernomen over Mary zelf. Desondanks heb ik het boek met veel genoegen gelezen. Echter, ik las het op een ereader, en had daardoor niet in de gaten dat de laatste bladzijde in zicht was. Het abrupte open einde stelde me daarom nogal teleur... Ik was heel nieuwsgierig naar de ontknoping van het mysterie rond Mary's afkomst. Daar zal ik dus nog een tijdje op moeten wachten.