Een magisch avontuur

Bibiboekt 22 juni 2024
'Als jij in jezelluf geloof, ben jij nie bang. En dan komt alles goed.'
(Advies van een aardman)

Torres vakantie begint niet zo leuk. De baby slokt alle aandacht van zijn ouders op en zijn beste vriend wil hem niet zien.
Hij gaat deze vakantie mee met oom Fons. Een beetje een vreemde vogel die in de bergen woont. Daar wacht hem een magisch avontuur met aardmannen, gevleugelden en de verschrikkelijke berglor.

Dit boek is zo sfeervol. En de illustraties van Sophie Pluim versterken het allemaal. Die zijn een prachtige toevoeging die het beeld helemaal compleet maken. Er zit een hele duidelijke rode draad in het verhaal. Rondom alle avontuurlijke gebeurtenissen zijn de thema's als moedig zijn, zelfvertrouwen en je eenzaam voelen heel duidelijk aanwezig. In het magische bos is Torre ineens een held en hij zal moedig moeten zijn om zijn nieuwe vrienden te helpen. Hoofdstuk na hoofdstuk groeit Torre een beetje in zijn vertrouwen en moed en deed mij erg denken aan mijn eigen zoon. Er zit veel actie en vaart in het verhaal maar ook de nodige grapjes. Een heerlijk boek voor kleine avonturiers vanaf 10 jaar, of om eerder al voor te lezen. En ik zou ieder kind een oom Fons gunnen.
Maar wat ik vind van dit boek is natuurlijk ondergeschikt aan hoe een kind het heeft beleefd.

Quinten (11) vond het verhaal erg leuk. Er gebeurde veel en hij vond de magische wezens leuk. De Lorrelokker en de berglor, dat vond hij allemaal heel grappig. Hij zou het boek aanraden aan andere kinderen!

Meer recensies van Bibiboekt