Het kerstboek dat je wil lezen!
Ik moet het toegeven: ik ben helemaal fan van de kerstboeken van Catherine Walsh! "Wat ik wil met Kerst" vond ik heerlijk en ook met dit boek wist ze opnieuw mijn kersthart te veroveren.
Je kunt de boeken losstaand lezen. Maar allebei lezen maakt de beleving wel veel leuker omdat er personages terug gaan komen.
Ingesneeuwd met Kerst begint met een proloog waarin Megan een runaway bride is. Een scène die later nog een grote rol gaat spelen.
Jaren later komt Megan oud dorpsgenoot Christian tegen in de kroeg. Beide zijn ze van plan Kerst te vieren bij hun familie maar hebben zo hun redenen om tegen de terugkeer op te zien. Megan omdat ze een soort dorpsparia is geworden nadat ze haar vriend voor het altaar liet staan. Christian omdat hij opziet regen de meewarige blikken van zijn familie omdat hij nog single is.
Dus, ze besluiten elkaar als nep-date mee te nemen. Regels worden op een servet geschreven en alles komt goed.
Na twee boeken van Walsh te hebben gelezen kan ik wel met zekerheid zeggen: haar boeken zijn geen moment saai. Elke tekst doet ertoe. Je krijgt genoeg informatie over de omgeving, de personages....en wordt ook vermaakt met grappige conversaties, gevoelige en warme momenten. Alles is in harmonie. Megan en Christian zijn heel goed uitgewerkt en ook dee familieleden zijn een welkome toevoeging aan het verhaal. Iedereen is volwassen, communiceert met elkaar en er is zelfs geen "third act break-up", wat voor mij een pluspunt is.
Het gedeelte dat ze daadwerkelijk ingesneeuwd raken komt wat laat maar ik vond dat zelf helemaal niet storend. Het hele verhaal er naartoe is al ontzettend vermakelijk. Dit verhaal voelt als de perfecte kersttrui op een koude winterdag, als de slagroom op de chocolademelk. Met andere woorden: het kerstboek dat jij gewoon moet lezen.