Trage start, maar diepere boodschap
Ik heb me aangemeld om dit boek te recenseren, ik lees heel regelmatig, met veel plezier boeken van Jenny Colgan. Dit is een leuke manier om eens anders naar een boek te kijken.
Een nieuw boek en serie van Jenny Colgan. Nu eens niet over bakwonders, maar wel over Schotland in al zijn glorie, zowel over natuur als op culinair vlak.
Dit boek gaat over Morag een vrouw in de snelle pilotenwereld, ze vliegt de hele wereld over. Ze geniet van het leven in Londen en de steden van de wereld. Nadat ze een ongeluk heeft meegemaakt in de lucht en ze tijdelijk niet kon vliegen, komt ze de liefde tegen in de vorm van Hayden, die haar begrijpt en die goed in haar wereld past. Samen maken ze plannen om te gaan werken en wonen vanuit Dubai. Er is geen twijfel dat daar hun toekomst ligt. Hun geluk kan niet op.
Dan wordt de opa van Morag ziek, hij heeft een klein vliegtuig genaamd Dolly, waarmee hij de eilanden van Schotland bereikbaar houdt. Voordat Morag naar Dubai vertrekt, gaat ze eerst de familie helpen met het familiebedrijf. Enigszins met tegenzin, want door het ongeluk durft ze eigenlijk nog niet te vliegen, maar dit heeft ze met niemand gedeeld.
Het tweede gedeelte van het boek ademt Schotland, dat is wat je ook verwacht als je een boek van Jenny Colgan gaat lezen; “de uitgestrekte en veranderlijke hemel van Schotland heeft alles licht, lucht, ruimte en vrijheid. Een plek waar je volkomen thuis bent, een plek om vrij te ademen”.
In vergelijking met Jenny’s andere boeken gaat dit boek meer over de reis die de hoofdpersoon op persoonlijk vlak meemaakt. Morag wordt bevrijd van de ratrace waar ze zich in bevind, nadat ze tijdens een storm een noodlanding moet maken op 1 van de eilanden. Op dit eiland is rust en één man, Gregor, een stugge ornitholoog, waar ze geen klik mee heeft.
Maar het teruggaan naar de basis is precieus wat Morag nodig heeft in deze fase van haar leven.
Het is een heerlijk feel good verhaal, maar het komt wel wat traag op gang, waardoor je wat moeizaam in het verhaal komt. Zo traag als het boek start, zo plots is er een ontknoping. Dit was jammer dat had beter verdeeld kunnen worden. Los hiervan zitten er genoeg karakters in om uit te kijken naar het tweede deel van deze nieuw serie.