Verrassend debuut

BirgitVR 26 augustus 2024
Inspecteur Olivia Leroy is nieuw bij de Cel Vermiste Personen wanneer ze de zaak krijgt toegewezen van een in de Polders aangetroffen lichaam van een onbekende vrouw dat geïdentificeerd dient te worden. Olivia wil zichzelf als nieuwkomer bewijzen en bijt zich vast in de zaak. Hoewel de sporen die ze vindt telkens lijken dood te lopen, blijft ze zoeken. Ze wijst daarbij de hulp en goede raad van haar nieuwe collega's van de hand, wat haar niet in dank wordt afgenomen.
Ook in haar privéleven loopt niet alles op rolletjes. Ze heeft een jarenlange affaire met haar voormalige prof, welke onder druk komt te staan, en een egocentrische moeder die haar constant schuldgevoel aanpraat en verwijten maakt.
De hoofdstukken die gaan over het verhaal van Olivia in het heden worden afgewisseld met hoofdstukken uit het verleden. Die hoofdstukken vertellen het verhaal van een jonge lerares die op de vlucht is voor haar verleden en een nieuwe toekomst probeert op te bouwen.
Het boek neemt je vast van bij het begin en laat je maar los op het einde. Ik vond het verhaal zeer goed opgebouwd én goed geschreven. Een knap debuut dat doet uitkijken naar meer.

Meer recensies van BirgitVR