Bijzonder verhaal
Dit boek sprak me erg aan door de cover en de titel. Ik hou van boeken en van katten, dus dit boek wilde ik graag hebben.
Het verhaal was heel anders dan ik verwacht had, maar ik vond het een heel bijzonder boek. Op een positieve manier.
Het gaat over de dertienjarige Nanami. Nanami brengt veel tijd door in de bibliotheek en op een dag merkt ze dat er steeds meer boeken verdwijnen, en niet omdat ze uitgeleend worden.
Plotseling begint er een kat tegen haar te praten. Ook de kat weet van het verdwijnen van de boeken. Samen gaan ze op onderzoek uit...
Wat er verder gebeurt in het boek kan ik niet goed samenvatten, dit moet je echt zelf lezen. Het boek is filosofisch, het zet echt aan tot denken. Het gaat over vriendschap, vriendelijkheid en moed. Het is vreemd en hoopvol. Ik vond het erg mooi. Hoe vreemd het verhaal soms ook was, ik wilde doorlezen, weten wat er zou gaan gebeuren en hoe het af zou lopen.
Ik las dat naderhand dat dit boek het vervolg is op Het verhaal van de kat die boeken wilde redden, maar het is prima op zichzelf te lezen.