Prachtig verhaal
De zonnesteen speelt zich af in Schotland in 1745 en in het heden. Ik hou van boeken die op deze manier worden verteld, De zeven zussen van Lucinda Riley vond ik namelijk ook fantastisch.
Ik vind het heerlijk om te lezen hoe het er lang geleden aan toeging.
Het verhaal wordt zo verteld dat je door wil blijven lezen. Kloppen de visioenen van Lyna? En zal Bonnie haar geliefde kasteel kunnen houden of moet ze het verkopen?
Al meteen op de eerste bladzijde word je in het verhaal getrokken, wat is er gebeurd met de broers? En wat hebben zij te maken met de rest van het verhaal?
En dan de zonnesteen, die speelt zo'n mooie rol in het verhaal. Als gids en als aandenken, de zonnesteen brengt het verleden en het heden heel mooi bij elkaar. Als ik weer in de 'edelstenen winkel' ben, ga ik zeker even kijken of ze daar een zonnesteen hebben.
Het verhaal is verdrietig, maar zit ook vol hoop en vooral liefde. Ik heb er echt van genoten en ga binnenkort de andere boeken van Jet zeker ook lezen, want dit boek smaakt naar meer!
Ik vind het heerlijk om te lezen hoe het er lang geleden aan toeging.