Een lief katje dat allerlei avonturen beleeft.
Hamley gaat met haar moeder en B-Boy naar de kermis. Daar ontmoeten ze hun kermis-katten-vrienden die graag willen weten wat die nieuwe mevrouw op de kermis komt doen. Omdat Hamley mensen kan verstaan, mag zij dit gaan uitzoeken. Ze komt er al snel achter dat deze mevrouw een waarzegger is.
De waarzegger geeft Hamley de opdracht op zoek te gaan naar een bijzonder boek, die haar naar een heks zal brengen, om zo achter het grote kattengeheim te komen.
Als Hamley het boek heeft gevonden, komt ze erachter dat ze met het boek door de tijd kan reizen. Helaas gaat dit niet helemaal goed, en komt Hamley niet uit op de plek waar ze moet zijn om haar vraag beantwoord te krijgen. Ze komt namelijk terecht tussen de dinosaurussen! Lief als Hamley is, maakt zij al snel nieuwe vrienden die haar graag willen helpen op de juiste plek in de tijd terecht te komen. Helaas gaat het ook de tweede keer mis en komt Hamley terecht in Egypte en weer niet bij de heks waar zij naar op zoek is. Ook in Egypte maakt ze snel nieuwe vrienden en heeft zij het erg naar haar zin.
Zo maakt Hamley een heleboel avonturen mee. Zou het haar lukken om uiteindelijk bij de heks terecht te komen en achter het grote kattengeheim te komen?
Ik heb het boek samen met mijn dochter gelezen en wij vonden het een erg leuk boek! Er gebeuren een heleboel avonturen, je leert er wat van (ik wist bijvoorbeeld niet wie Bastet was) en Hamley is gewoon een superschattig katje!
De afbeeldingen in het boek zijn ook erg leuk. De afbeeldingen in kleur hadden er wat ons betreft veel meer mogen zijn!
Na het lezen van dit boek zijn wij erg benieuwd welke avonturen Hamley nog meer heeft beleefd en wat zij allemaal nog gaat beleven.