Heerlijk, vrolijk boek
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in een boekwinkel in Den Haag. Maria komt vanuit New York weer terug naar Nederland nadat zij en haar vriend uit elkaar zijn gegaan. Daar aangekomen kan ze aan de slag bij boekhandel Jules & Jim.
Hoewel Maria een journalistieke opleiding heeft gehad, voelt ze zich meteen op haar plek in de boekwinkel. Heeft dat met het werk te maken of juist met haar twee best wel leuke bazen?
Dit was het eerste boek van Renée Olsthoorn dat ik las.
Het verhaal is lekker vlot geschreven, en er gebeurt echt van alles, van een onverwacht reisje met je ene baas en etentjes met je andere baas, tot een ex-vriend die opeens opduikt in Nederland en problemen met je beste vriendin.
De meeste hoofdstukken worden verteld vanuit Maria, maar er worden ook hoofdstukken verteld vanuit Jules en vanuit Jim. Dit vind ik zelf altijd wel fijn, omdat je dan ook weet wat zij denken en voelen, en zo kom je toch wat meer te weten dan alleen de 'vermoedens' van de hoofdpersoon.
Wat ik ook leuk vind is dat Renée het boek heeft gebaseerd op de tijd dat zij zelf in een boekhandel in Den Haag werkte. Er komen hele grappige personages in het boek voor en ik ben dus heel benieuwd welke personages zij in het echt heeft meegemaakt en welke zijn verzonnen.
Het is een vrolijk verhaal met veel liefde en op het eind nog een vleugje kerst (ook heel fijn!).
Ik ga zeker ook andere boeken van Renée lezen, want dit boek smaakt naar meer!
Dit was het eerste boek van Renée Olsthoorn dat ik las.
Ik ga zeker ook andere boeken van Renée lezen, want dit boek smaakt naar meer!