Deze bijzondere thriller blijft echt in mijn hoofd zitten. (4,5 sterren)
Het mooie roodborstje komt goed uit op de gekozen blauwe achtergrond, een prima keuze. Natuurlijk valt de goudkleurige sticker op maar ook de titel en de naam van de auteur. En dan de quotes van Anya Niewierra en Elvis Post op de cover, daar kan ik echt niet omheen en maakt dat ik deze thriller zeker wil lezen!
Het verhaal
Puck is samen met haar gezin vakantie aan het vieren in Zuid-Frankrijk. Het gaat allemaal zijn gangetje totdat ze iets afgrijselijks meemaken. Door wat Puck heeft meegemaakt lijkt haar lot onverbrekelijk verbonden met dat van Jonathan. Maar de vraag is wel wat hen verbindt.
Rechercheur Cees Vermunt en zijn team zijn op jacht naar Jonathan, de voortvluchtige moordenaar… Toch heeft de rechercheur vragen en reist zelf naar Griekenland om de hulp van een jonge vrouw in te schakelen. Cees Vermunt staat onder hoge druk want Jonathan is inmiddels een tikkende tijdbom geworden. Lukt het Cees en zijn team om de moordenaar te vinden voordat er zich een ramp voltrekt?
Mijn mening
Tijdens het lezen van de proloog merk ik dat de personage met zichzelf worstelt en komt bij mij gelijk als een complex iemand over. Zoals in zoveel prologen ben ik na het lezen er van enorm geprikkeld en natuurlijk word ik in het ongewisse gelaten. Laat duidelijk zijn dat dit boek voorlopig niet aan de kant wordt gelegd.
‘De val van Tammy Davidson’ is een bijzondere thriller. De auteur heeft het op zo’n wijze geschreven dat het me van het begin tot aan het einde fascineert. Ik wil weten hoe de personages met elkaar kunnen worden verbonden. De vraag is natuurlijk of dit wel kan. Doorlezen dus. Ik kies er bewust voor om over de verschillende personages niet uit te wijden. De kans is groot dat ik dan spoiler en dat wil ik absoluut niet.
De schrijfstijl van Lex Passchier vind ik prettig en door zijn humor in dit boek ontbreken gelukkig de ontspannende momentjes in deze psychologische thriller niet. De spanning blijft in ‘De val van Tammy Davidson’ hoog en zijn er tot vlak voor het einde zeker nog vragen. Wanneer ik alles heb gelezen slaak ik een diepe zucht en klap het boek dicht. Het is echt weer zo’n verhaal waarvan ik weet dat deze nog lang in mijn geheugen blijft hangen.
‘De val van Tammy Davidson’ krijgt van mij 4,5 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘De val van Tammy Davidson’ krijgt van mij 4,5 sterren.