Ze kwam terug

Boek2Musch 04 maart 2025
Cover
De cover valt zeker op door de grote okerkleurige titel op de donkerblauwe achtergrond. En de quote ‘Tien jaar nadat Cleo verdween, sterven haar vrienden een voor een’ staat onderaan op de cover te lezen. Die maakt mij reuze nieuwsgierig naar deze nieuwe thriller van Barbara de Smedt!

Het verhaal
 De Sandwichclub viel tien jaar geleden, na het verdwijnen van een van de leden op kerstavond, volledig uit elkaar. Van de hechte vriendschap was geen sprake meer, deze vriendschap die de zes leden hadden, was na de verdwijning plotsklaps voorbij.

Seren Engels was een van die zes. Ze is doorgegaan met haar leven en is niet in het verleden blijven hangen. Met haar eigen modelabel is ze succesvol in de modewereld. Alleen dan komt het ex-vriendje van de vermiste Cleo dodelijk ten val en kort daarna ontvangt Seren de boodschap dat geen enkel lid van de Sandwichclub Kerstmis gaat halen. En die boodschap? Die is ondertekend door Cleo….

De schrik slaat Seren om het hart want ze beseft zich dat ze ervoor moet zorgen dat de waarheid over wat er écht met Cleo is gebeurd verborgen moet blijven…

Mijn mening

Barbara de Smedt heeft de keuze gemaakt om in haar nieuwe thriller ’Ze kwam terug’ vanuit het perspectief van Seren Engels te schrijven. Als lezer volg ik Seren in haar dagelijkse leven als hoofd van haar eigen modelabel, haar liefdesleven en neemt de auteur me ook nog mee in Seren haar gedachten. Zij doet dit op zo’n wijze dat het personage in mijn hoofd kruipt. De emoties van Seren laten mij niet onberoerd.

De brief met de boodschap dat er met Kerstmis geen enkel lid van de Sandwichclub meer zal leven, maakt veel bij haar los. Het verleden sluipt langzaam weer in haar leven en steeds meer is Seren bezig met de Kerstavond van tien jaar geleden. Ook de leden van de Sandwichclub komen hierbij uitgebreid aan bod. Ik vind de personages goed uitgediept en leer ze ook aardig goed kennen. Dit komt omdat de auteur gebeurtenissen heeft bedacht waarvan sommige zeer geloofwaardig en realistisch zijn.

Ik merk door de verschillende situaties waar Seren beland ik telkens weer begin te twijfelen over hoe het nu allemaal werkelijk zit. Word ik door de gedachten van Seren op het verkeerde spoor gezet?

Barbara de Smedt heeft me toch voor ‘Ze kwam terug’ een ontknoping verzonnen waar ik U tegen zeg. Mijn hemel wat ontzettend knap. Ik was na het lezen ervan totaal verbijsterd en ik moest er echt even van bijkomen!

‘Ze kwam terug’ krijgt van mij 5 hele vette sterren.

Meer recensies van Boek2Musch

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.