Wie redt wie?
Als de wolven huilen (eerder uitgebracht als Alice, het wolvenmeisje) is een roman van Kristin Hannah. Kristin Hannah weet altijd als geen ander ontroerende en bijzondere verhalen te schrijven. Eerder was ik al diep onder de indruk van De vergeten vrouwen en De kleuren van de nacht. Weet Als de wolven huilen me ook zo te raken?
Als de wolven huilen gaat over de zussen Julia en Ellie. Ze zijn totaal verschillende types en nogal uit elkaar gegroeid, maar gaan door een bijzondere nieuwe zaak samenwerken. Wanneer er een onbekend en verwilderd meisje in hun geboortedorp opduikt dat niet kan communiceren, vraagt Ellie als sheriff Julies expertise als kinderpsychiater. Samen proberen ze het meisje te redden en het mysterie op te lossen.
Uit deze synopsis wordt al wel duidelijk dat Als de wolven huilen een unieke situatie schetst. De auteur weet dit op een duidelijke en interessante manier te vertellen, zonder dat het een moment cliché wordt. Ook de onderwerpen mentale gezondheid, psychiatrie en trauma worden op een fijne en respectvolle manier verteld en maken het boek naast vermakelijk ook erg boeiend.
Als lezer zit je zo in het verhaal en wil je weten hoe het afloopt. Het is mooi hoe niet alleen het meisje, maar ook alle andere karakters een groei doormaken. En omdat er steeds een ander karakter aan het woord is en de karakters zo verschillend zijn, blijft het verhaal intrigerend. Knap ook hoe de auteur de scènes en gedachtes van het meisje op een realistische manier weet neer te zetten. Kristin Hannah weet elke keer weer een bijzonder en uniek verhaal neer te zetten dat weer totaal anders is dan het vorige. Ik ben nu al benieuwd naar het volgende boek dat ik van haar zal lezen. Hopelijk is het net zo ontroerend en indrukwekkend als dit boek.
Een aanrader voor liefhebbers van Ga als een rivier, Onder de magnolia en Daar waar de rivierkreeften zingen.
[Ik heb dit boek via Hebban en Uitgeverij Boekerij mogen lezen. Dank hiervoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.]