Galgenhumor met een vleugje romantiek
Met zo’n interessante titel ben ik meteen nieuwsgierig!
De dood van de romantiek gaat over Florence die de onbekende ghostwriter is van een beroemde feelgoodauteur. De boeken zijn altijd een groot succes geweest, maar na een verschrikkelijke breuk lukt het Florence niet meer om te schrijven. In haar ogen is de romantiek dood. Maar dan gebeurt er iets onverwachts: Florence, die altijd al geesten kon zien, ziet de geest van haar redacteur Benji. En hij probeert er alles op alles aan te doen om haar weer aan het schrijven te krijgen.
In eerste instantie schrok het idee van een geest me een beetje af, maar het tegendeel werd bewezen. Het werd realistisch beschreven en was totaal niet zweverig. Het boek staat vol galgenhumor (ja, echt), maar dat maakte de soms zware onderwerpen juist heel toegankelijk en luchtig. De dood van de romantiek is een boek over liefde (uiteraard), maar ook over familie en vriendschap. Over verlies en jezelf (her)ontdekken. Het is humoristisch en hartverwarmend. Ook als je niets hebt met het paranormale, kun je dit boek gewoon een kans geven.