Originele insteek, maar helaas een irritant hoofdpersonage

Boekdine 01 april 2025
Via VPRO Club Lees las ik De terugkeer van Rachel Price, een YA van de welbekende Moordgids voor lieve meisjes-auteur Holly Jackson. Ik vond dat boek ontzettend speels en origineel, dus was ook erg benieuwd naar dit boek.

In De terugkeer van Rachel Price maak je op een documentaire en detective-achtige manier kennis met het nogal ongewone leven van Bel Price. Haar moeder is namelijk mysterieus verdwenen toen zij een baby was en het leven van Bel en haar familie rondom wordt nu gevolgd voor een true crime-documentaire. Haar leven was al niet normaal, maar het wordt pas echt bizar als haar moeder opeens terugkeert.

Ik vond De terugkeer van Rachel Price een tof verhaal. Ondanks dat het verhaal af en toe een tikkeltje ongeloofwaardig was, schrijft Holly Jackson verhalen met een originele insteek. Lekker detective- en puzzelachtig! De hoofdpersoon vond ik eerlijk gezegd wel maar irritant: ze was te onaardig en pessimistisch. Die grumpy style past misschien een beetje bij YA, maar niet bij mij, dat blijkt maar weer. Desalniettemin kan ik dit boek nog steeds aanraden, want de vlotte schrijfstijl, het bizarre verhaal en de ontwikkelingen van de personages zijn erg interessant. En leuk om weer eens een YA te lezen!

Meer recensies van Boekdine