Rouw in allerlei vormen

Boekdine 20 maart 2025
Om Taylor Jenkins Reid kun je niet meer heen, maar dit is denk ik toch een van haar onbekendere boeken. Maar des te nieuwsgieriger was ik: kan ook dit boek tippen aan haar andere successen?

Forever, Interrupted gaat over Elsie en Ben, die smoorverliefd zijn op elkaar. Hun relatie gaat snel, maar overtuigend en ze trouwen al na een paar maanden. Maar dan slaat het noodlot toe: Ben komt om bij een vrachtwagenongeluk. Elsie rouwt, maar moet daarnaast ook dealen met Susan, Bens moeder. Susan wist namelijk niets af van Elsies bestaan en is niet van plan haar te accepteren als Bens vrouw.

Forever, Interrupted is, zoals je uit de synopsis wel kunt opmaken, nogal een heftig verhaal. Het is emotioneel, ontroerend, hartverscheurend en puur. Moeiteloos worden het heden, de situatie na de dood van Ben, en het verleden, hoe de relatie van Elsie en Ben is ontstaan, afgewisseld. Het is prachtig om te lezen hoe de relaties ontwikkelen en - uiteindelijk - de personages ook groeien. Het verhaal is niet zo glamoureus als haar andere boeken, maar liefde en vriendschap staat zeker net zo groot centraal. En het zet je zeker aan het denken …

Meer recensies van Boekdine