Voor liefhebbers van de Moordgids-serie!
Van Uitgeverij Rainbow kreeg ik Niets meer te zeggen (dank hiervoor!) en blijer kun je me niet maken met zo’n floppy paperback. Hoewel Karen McManus al meerdere bekende boeken heeft geschreven (o.a. de serie One of us is lying, die ook verfilmd is), is dit mijn eerste kennismaking met deze auteur.
Niets meer te zeggen gaat over Brynn, die na vier jaar terugkeert naar haar oude woonplaats en middelbare school. Dit is niet alleen de plek waar vier jaar geleden haar vriendschap met haar beste vriend Tripp plots voorbij was, maar ook waar een van hun leraren dood werd gevonden in het bos. Door diezelfde Tripp. Wat Brynn niet vertelt is dat ze stage loopt bij een misdaadprogramma en ze vastbesloten is de echte waarheid te achterhalen. Wat is er vier jaar geleden gebeurd in het bos?
Dit boek had ik binnen no time uit. Het heeft een fijne, vlotte schrijfstijl, interessante karakters en precies genoeg cliffhangers dat je door moet lezen. Het boek wordt beschreven vanuit de perspectieven van Brynn en Tripp, maar deze blijven precies vaag genoeg dat je wel iets meekrijgt van hun karakters, maar het toch spannend blijft tot het eind. Met een paar knallers van een plottwists word je aan het eind toch flink verrast. Deze Young adult is modern en heeft trekjes van een thriller én een detective. Aan aanrader voor liefhebbers van Holly Jackson!