Een hedendaagse liefdesverhaal

Boekdine 23 januari 2025
Hoewel ik niet zoveel young adult boeken meer lees (het is de leeftijd, denk ik ;) ), was ik naar dit boek toch erg nieuwsgierig. En met zo’n kreet als titel kan het alleen maar een interessant verhaal zijn!

Stevie en Nora uit Vergeet me niet zijn smoorverliefd, wat niet makkelijk is in ouderwetse dorpje waar ze opgroeien. Ze hebben daarom grootse plannen om het dorpje na hun eindexamens zo snel mogelijk te verlaten. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks: Stevie krijgt een ongeluk en is door geheugenverlies de herinneringen van de afgelopen twee jaar van haar leven kwijt. Ze weet niet eens meer wie Nora is, laat staan dat ze nog weet dat zo verliefd op haar was.

Vergeet me niet is een romantisch, jeugdig en modern verhaal. Het leest erg vlot door en je móét gewoon weten hoe het afloopt. Door de maatschappelijke thema’s - jezelf ontdekken, seksualiteit, homofobie en racisme - is het verhaal ongetwijfeld heel herkenbaar voor velen en daardoor erg toegankelijk. Maar ook zonder die herkenbaarheid is het verhaal interessant. Een aanrader voor de jeugd en jongvolwassenen. Maar ook als je als niet zo jong volwassene meer een uitstapje wil maken, kan ik dit hedendaagse liefdesverhaal zeker aanraden.

Meer recensies van Boekdine