Een bijzondere familieband

Boekdine 09 januari 2025
Dani Atkins staat bekend om haar ontroerende verhalen met bijzondere, ongewone situaties. Zo ook bij Wat wij samen waren.

Lexi uit Wat wij samen waren springt meteen in het vliegtuig naar haar oude woonplaats in Engeland als ze hoort dat haar zus Amelia, die voor haar voelt en voor de buitenwereld eruitziet als haar tweelingzus. Ze laat haar drukke leven en haar vriend in New York achter om er helemaal voor haar zus en moeder te zijn. Er is alleen wat vreemds aan de hand: sinds haar ongeluk beweert Amelia beweert dat ze gelukkig getrouwd is met Sam. Als Lexi een man ontmoet die precies voldoet aan de beschrijving van haar zus’ zogenaamde man, besluiten ze samen enkele herinneringen na te spelen en te fotograferen. Maar is dit wel zo’n goed idee?

Wat wij samen waren is weer een origineel, maar tranentrekkend liefdesverhaal. Het schetst een emotioneel dilemma dat je als lezer aan het denken zet. Als geen ander weet de auteur de emoties te beschrijven en de lezer hiermee te raken. Het is mooi hoe niet alleen romantische liefde, maar ook de liefdevolle band tussen familieleden centraal staan. En daarnaast heeft deze auteur gewoon een hele vlotte en aangenaam pen. Het verhaal is misschien een tikkeltje zoet en ongeloofwaardig, maar maakt dit uit als je er zo bij weg kunt dromen?

Meer recensies van Boekdine

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.