De magie van een kerstwens

Boekenbarones 31 december 2024
Vorig jaar mocht ik Mirjams kerstverhaal Een kerst voor in de boom proeflezen, en daar heb ik ontzettend van genoten. Het was dan ook geen verrassing dat ik dit jaar opnieuw een kerstverhaal van haar onder ogen kreeg. En wederom is Mirjam erin geslaagd om een hartverwarmend verhaal neer te zetten, precies over datgene waar kerst werkelijk om draait.

Stella is de eigenaresse van een kookwinkel aan een pittoresk pleintje in een dorp. Zelf woont ze boven haar winkel. Het plein is gevuld met allerlei speciaalzaken, en de winkeliers hebben een hechte band. Rond kerst maken ze er samen altijd iets bijzonders van, bijvoorbeeld met een rebus of een speurtocht waarvoor bezoekers de winkels langs moeten gaan. Uiteraard hopen ze hiermee ook wat extra omzet te genereren.

Midden op het plein staat een prachtige, grote kerstboom. Mensen kunnen een kerstbal kopen, daarin een wens schrijven, en deze in de boom laten ophangen. Wanneer Stella op een dag een kapotte kerstbal onder de boom vindt, is ze vastberaden om de bal te repareren en de wens te redden. Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die wensen in de boom? Worden ze ooit vervuld, en wie zorgt daarvoor? Als Stella ontdekt dat er eigenlijk helemaal niets met de wensen wordt gedaan, besluit ze dat daar verandering in moet komen. Ze zet alles op alles om in ieder geval één wens werkelijkheid te maken.

Dit verhaal laat op een prachtige manier zien hoe de samenwerking binnen een kleine gemeenschap een grote impact kan hebben. Het herinnert ons eraan dat er nog altijd mensen zijn die bereid zijn iets voor een ander te doen, zonder er zelf beter van te worden. En is dat niet precies waar kerst uiteindelijk om draait?

“Soms is één oprechte wens genoeg om een hele gemeenschap te laten stralen.”

Meer recensies van Boekenbarones