Waar vriendschap eindigt, begint de zoektocht naar de waarheid
Omdat ik deze maand meedoe aan de schrijfbootcamp van Lotte Boot, besloot ik om vooraf een van haar boeken te lezen als ‘research’. Ik was erg benieuwd naar haar schrijfstijl en kan alvast zeggen dat deze een sterke indruk op me heeft gemaakt. Lotte kreeg het idee voor dit boek na het ontvangen van een mysterieuze uitnodiging voor een feest van een onbekende afzender. Daarnaast liet ze zich inspireren door een waargebeurd verhaal, namelijk dat van Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Deze twee elementen vormen de basis van het verhaal. Het is fascinerend om te zien hoe inspiratie werkelijk uit elke hoek kan komen.
In dit boek volgen we June, wiens beste vriendin Roxy twee jaar geleden verdween. Uiteindelijk gaan alle mensen er vanuit dat Roxy dood is, ook al is er nooit een lichaam gevonden. June heeft echter nooit in die veronderstelling geloofd. Wanneer ze plotseling een bericht ontvangt van een anonieme afzender, verandert alles:
"Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd?
Kom dan zaterdag a.s. om 10 p.m. naar Het Penthouse op Zuid.
Dress to impress.
*ID verplicht.
- X -"
Ze beseft meteen dat ze al die jaren gelijk heeft gehad: Roxy leeft nog! Maar om erachter te komen wat er precies is gebeurd, moet ze bereid zijn offers te brengen.
Dit boek heeft me op verschillende manieren positief verrast. Het begint met notities van June, waarin ze schrijft alsof ze rechtstreeks tegen Roxy praat. Er zijn pagina’s met slechts één woord en er wordt gespeeld met lettergrootte, wat een leuke toevoeging is en het verhaal een uniek karakter geeft.
Het boek is opgedeeld in drie delen:
- Het eerste deel begint met June’s notities waarin ze haar zoektocht naar Roxy beschrijft en deelt hoe het is om al twee jaar zonder haar beste vriendin te zijn.
- Het tweede deel speelt zich af in het penthouse: de plek waar ze naartoe is gelokt via het anonieme bericht.
- Het derde deel, "Lolita Island", bevat de ontknoping, die voor mijn gevoel iets te abrupt kwam.
Dit boek is een meeslepende reis vol mysterie en spanning die je tot de laatste pagina in zijn greep houdt. Lotte Boots unieke schrijfstijl en het creatieve gebruik van vorm maken dit tot een aanrader voor iedereen die houdt van intrigerende verhalen.
"Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd?
Kom dan zaterdag a.s. om 10 p.m. naar Het Penthouse op Zuid.
Dress to impress.
*ID verplicht.