De grote finale!
New York, New York is helaas het derde en laatste deel in de Bucketlistblunders-reeks van Angelique Haak. Na de eerste twee delen, die ik met ontzettend veel plezier las, wist ik zeker dat dit afsluitende deel me opnieuw zou weten te vermaken – en dat gebeurde dan ook!
Het lijkt erop dat Saars bucketlist-plan om Laurens terug te winnen eindelijk zijn vruchten afwerpt. Hij liket al een tijdje elke foto die ze op Instagram plaatst, en tot haar grote geluk vraagt hij haar mee op een weekend naar de Ardennen! Als klap op de vuurpijl krijgt Saar een stedentrip naar New York cadeau om haar vriendin Daisy te bezoeken. Dit is haar kans om Daisy te steunen tijdens de grote finale van The American Dream, want in hun laatste Skype-gesprekken lijkt ze niet bepaald gelukkig. Maar de vraag is: hoe gaat Saar haar aandacht verdelen tussen Laurens en Daisy?
In dit laatste deel zie je duidelijk welke groei Saar heeft doorgemaakt. Ik moet bekennen dat ik erg blij werd van de keuzes die ze uiteindelijk maakt. Ze heeft Laurens dan wel weer voor zich gewonnen, maar is hij nu echt de man die ze wil? Op waarde schat hij haar in ieder geval nog niet, maar wel als avontuur- en sexynessobject. In dit deel krijgt ook Daisy meer ruimte, waardoor de vriendschap tussen Saar en Daisy veel meer diepgang krijgt. Dit is een waardevolle toevoeging, die ervoor zorgt dat het verhaal uiteindelijk helemaal rondkomt.
New York, New York is een fantastisch einde van een heerlijke feelgoodserie. Het is wel echt aan te raden om de delen in volgorde te lezen, zodat je alle verhaallijnen van begin tot eind volgt. Het zou fantastisch zijn als deze novelle-reeks in één boek werd uitgebracht, want de drie delen verdienen het om in zijn geheel gelezen te worden!
Chapeau, Angelique! Je hebt een romantische en humoristische serie neergezet die de lezer niet snel zal vergeten.
"Een hilarisch en hartverwarmend einde van de serie, waar avontuur, vriendschap en liefde samenkomen''