Spanning en mysterie slaat de klok
Ella en Freek vieren oud en nieuw samen met hun vriendengroep in een sfeervolle vakantievilla. Maar als de klok middernacht slaat, blijkt Freek spoorloos. Zijn jas hangt nog aan de kapstok – dus ver kan hij niet zijn, toch?
Ella maakt zich al snel zorgen. Zonder jas, in deze kou? En waarom neemt hij zijn telefoon niet op? Bovendien heeft Freek zich de afgelopen maanden anders gedragen dan normaal. Zou dat iets te maken hebben met zijn plotselinge verdwijning? Of speelt er iets anders?
Het verhaal opent met een spannende proloog die meteen een aantal prikkelende vragen oproept. Vervolgens beleef je de gebeurtenissen vanuit meerdere perspectieven: Ella, Freeks vriendin, en Stijn, een van zijn beste vrienden. Halverwege komt daar nog Tamar bij, wat het verhaal een extra laag geeft. Elk van hen heeft zo zijn eigen vermoedens over waarom Freek verdwenen is. Maar wie zit er het dichtst bij de waarheid? Met een sterke afsluitende epiloog wordt het verhaal mooi afgerond.
De reden achter Freeks verdwijning blijkt samen te hangen met een keuze uit het verleden – een beslissing die het leven van meerdere mensen compleet op zijn kop heeft gezet.
Hoe zit dat precies? Daarvoor moet je het boek zelf lezen! Vijf voor twaalf is een heerlijk tussendoortje, met een goed opgebouwde spanningsboog. Ik kon het in ieder geval niet wegleggen tot ik de laatste bladzijde had omgeslagen.
"Met een goed opgebouwde spanningsboog en verrassende wendingen houdt Vijf voor twaalf je tot de laatste bladzijde in zijn greep."