Een prachtig, indrukwekkend en ontroerend verhaal
Wat heeft Kristin Hannah met ‘Als de wolven huilen’ een prachtig, indrukwekkend en ontroerend boek geschreven. De auteur weet met dit verhaal onder je huid te kruipen. Je leeft mee met het meisje Alice maar ook met de kinderpsychiater Julia. Beide personages hebben heel wat meegemaakt in hun leven dat niet met elkaar te vergelijken is, maar toch weten ze elkaar te vinden. Op een langzame maar boeiende manier weet de auteur deze toenadering te vertellen. Heel bijzonder.
De eerste paar hoofdstukken was ik even zoekende wie wie precies in het verhaal was, maar zodra de verschillende personages geïntroduceerd zijn kom je helemaal in het verhaal en kon je haast niet stoppen met lezen. Je wil weten wat er met Alice is gebeurd, je wil weten hoe Julia zich staande houdt… je bent gewoon erg benieuwd hoe alles zal verlopen binnen het verhaal. Niet alleen de beide hoofdpersonages zijn boeiend om te volgen; dat geldt ook voor de verschillende bijpersonages. Nergens leiden die personages af van het hoofdverhaal. Het geeft het boek juist een extra laag. Mooi gedaan door Hannah.
Richting het einde ontdek je steeds meer schokkende gebeurtenissen en uiteindelijk hield ik het niet meer droog tijdens het lezen van ‘Als de wolven huilen’. Het verhaal blijft na afloop nog wel even door je hoofd spoken. Aanrader!!