Een fijn, mooi, liefdevol en hier en daar droevig verhaal
‘Daarom Sanne’ is alweer het 18e deel uit de Sanne-reeks. In het tijdschrift Margriet verschijnt wekelijks een pagina over het wel en wee van deze fictieve vrouw, geschreven door Marjan van den Berg. En wat heeft ze tot nu toe al veel meegemaakt. Heb je nog nooit iets over deze bijzondere dame, haar familie en haar vrienden gelezen? Dan raad ik je aan om met het eerste deel te beginnen.
In het begin van dit boek zijn er nog coronamaatregelen van kracht. Wat lijkt dat inmiddels alweer lang geleden en wat voelt het best apart om daar nog over te lezen. Van den Berg heeft een fantastische schrijfstijl. Ze weet Sanne krachtig en mooi neer te zetten. Door de boeken heen heeft dit hoofdpersonage veel meegemaakt, veel doorstaan en een geweldige groei doorgemaakt. Ook in dit nieuwste boek wordt het haar niet altijd gemakkelijk gemaakt. Je leeft mee met Sanne en je gunt haar de wereld. Dat maakt het een heerlijke serie om te lezen.
Het is mooi om te lezen hoe iedereen ouder (en vaak ook wijzer) wordt. Dat betekent soms wel dat er van een bepaald personage afscheid genomen moet worden. De auteur weet dit op een mooie en liefdevolle manier te beschrijven. Je hebt als lezer haast het idee dat je zelf bij het afscheid aanwezig bent. En nog even een eervolle vermelding voor mijn twee favoriete bijpersonages uit het boek: Daan en Abel. Zij weten telkens weer een lach op mijn gezicht te toveren. Wat zou ik graag eens een kijkje nemen in hun winkel. Kortom: ‘Daarom Sanne’ is een fijn, mooi, liefdevol en hier en daar droevig verhaal. Ik hoop dat Van den Berg nog wel even blijft schrijven over Sanne en al haar belevenissen.