Een heerlijke roman
Wat heeft Iris Visser met ‘Het liefdesalgoritme’ een heerlijke roman geschreven. De zogenoemde trope enemies-to-lovers wordt op een geweldige wijze uitgewerkt door de auteur. Ze heeft twee hele leuke personages gecreëerd, namelijk Lotte en Noud, die je steeds beter leert kennen. De auteur beschrijft het verhaal namelijk vanuit beide personages, zodat je alle gedachten, gevoelens en herinneringen kunt lezen. Heerlijk gedaan! Je wordt hierdoor helemaal meegenomen in het verhaal en je wil dit boek het liefste in één keer uitlezen.
Leuk detail is dat er boven ieder hoofdstuk van Lotte een quote uit een zwijmelfilm staat (ik heb ze volgens mij allemaal al eens gezien) en boven ieder hoofdstuk van Noud een quote uit een wetenschappelijk boek over de liefde (die heb ik dan weer niet gelezen). Dat laat zien dat Visser zich helemaal ingeleefd heeft in haar beide personages. Ze geeft het boek hiermee een extra dimensie. Je krijgt zin om de films op te zoeken en je bent zelfs benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwingen over de liefde.
‘Het liefdesalgoritme’ leest vlot en spreekt tot de verbeelding. Bepaalde dates tussen Noud en Lotte zie je zo voor je. Geweldig! Bovendien weet de auteur hier en daar een gevoelige snaar te raken. Ze heeft het haar personages niet gemakkelijk gemaakt. Niet in het heden met de dates, maar ook bepaalde zaken uit het verleden zijn heftig te noemen. Nergens wordt het verhaal zwaarmoedig, maar het laat maar weer eens zien dat niet alles is zoals het op het eerste moment lijkt.
Ben je op zoek naar een leuke, mooie en grappige roman en ben je dol op het enemies-to-lovers verhaal? Dan is ‘Het liefdesalgoritme’ een absolute aanrader voor je! En let op: zorg dat je de tijd hebt als je aan dit boek begint…