Wat een fijn verhaal weer!
The Feelgood Five is een schrijverscollectief bestaande uit vijf Nederlandse (feelgood) auteurs, namelijk Susan Muskee, Gillian King, Vannessa Thuyns, Marijke Vos en Lisette Jonkman. ‘In de lift’ is het derde korte verhaal dat zij met z’n vijven hebben geschreven.
Het verhaal van ‘In de lift’ leest lekker vlot door. Net zoals bij de vorige twee verhalen heb je niet door dat je een novelle aan het lezen bent die door vijf verschillende auteurs is geschreven. Knap gedaan door het schrijverscollectief. Ze weten het korte verhaal heerlijk tot leven te brengen. Je ziet Nadie en Tom zo voor… zowel in de lift als tijdens het personeelsfeestje. Heel leuk gedaan!
En even een shout-out naar Pommelien. Dit personage komt heel even voorbij, maar zij laat wel een indruk achter. Zij is hét brein achter een allesbepalende gebeurtenis in het verhaal… en zij verdient eigenlijk een eigen novelle! Wie van de vijf schrijvers ziet hier een uitdaging in? Ik ben wel een beetje fan van haar geworden na haar acties in ‘In de lift’.
Het verhaal had van mij een stuk langer mogen zijn… Geen idee of het te doen is, maar misschien kunnen de auteurs ooit eens gezamenlijk een lang verhaal uitbrengen. Lijkt me heerlijk om te lezen, maar ik weet niet of het fijn is om te schrijven.