Een heerlijk tussendoortje
Wat leuk dat Linda Jansma nog een keer een uitstapje naar het feelgood genre heeft gemaakt. Ze is natuurlijk een ware thrillerschrijfster, maar ze weet met ‘Kerstmis met een staartje’ wederom een fijne feelgood novelle te schrijven.
Jansma weet de verschillende personages in het boek mooi op te bouwen. Heerlijk hoe de trope grumphy vs sunshine in dit korte verhaal wordt uitgewerkt. Bo is lekker onhandig en heerlijk vrolijk, terwijl het baasje van Mister C erg mopperig en af en toe onuitstaanbaar overkomt. De auteur weet het heel leuk te vertellen, waardoor het verhaal lekker wegleest.
Door de titel ‘Kerstmis met een staartje’ had ik iets meer kerstsfeer verwacht in de zin van kerstbomen, overal versiering, lichtjes etc. De sneeuw geeft het verhaal een winterse sfeer, maar het verhaal had wat mij betreft wat meer kerstgevoel mogen opwekken. Desalniettemin is het een heerlijk tussendoortje om te lezen. Ik hoop dat Jansma vaker van dit soort uitstapje naar het feelgood genre gaat maken, naast het schrijven van haar spannende thrillers.