Een prachtig en inspirerend boek
Er veranderde nogal wat, toen Eva van een gezonde, ambitieuze naar een ongeneeslijke, even ambitieuze twintiger ging. Een twintiger die heel veel dingen los heeft moeten laten, maar tegelijkertijd voller in het leven staat dan ooit. Eva vertelt in dit boek op openhartige, bij vlagen hilarische maar bovenal eigen wijze waar ze allemaal doorheen is gegaan en hoe ze dat beleefd heeft. Ook haar naasten komen aan het woord.
Eva Hermans-Kroot heeft landelijk bekendheid gekregen met haar Instagram-account Longeneeslijk, haar telefoontjes in het radioprogramma van Mattie en Marieke en haar deelname aan het televisieprogramma ‘Over mijn lijk’. Wat was dit een ongelooflijk vrolijke en positieve vrouw. Ze heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt en wat een gemis voor haar familie en vrienden dat ze er niet meer is.
Wat is het mooi dat ze haar droom om een eigen boek te schrijven, heeft kunnen voltooien en dat ze de boekpresentatie die naar voren is gehaald nog heeft meegemaakt. Het boek is erg mooi en indrukwekkend om te lezen. Je hebt het gevoel alsof je Eva het allemaal hoort vertellen, zoals je haar hebt gehoord op de radio en op de tv. Heerlijk dat het Tilburgse dialect af en toe ook even naar voren komt. En wat is het mooi om ook stukjes te lezen vanuit onder meer haar man, haar moeder, haar vader en haar arts. Dat maakt het verhaal nog completer.
‘Longeneeslijk’ lees je met een lach en een traan. Het is een prachtig en inspirerend boek dat je raakt. Eva zal bij veel mensen een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Lees haar boek en ervaar zelf waarom.