Prachtig verhaal dat je raakt
Vanaf het eerste hoofdstuk weet Aline van Wijnen haar lezers in het verhaal van ‘Rachels wens’ te trekken. Door onder meer de fijne schrijfstijl, de kleine cliffhangers die in het heden en verleden voorkomen, de interessante verhaallijnen en de bijzondere personages krijgt de auteur dit voor elkaar. Met Rachel en Gijs in het verleden en Kyra, meneer Zijlstra en Thomas in het heden heeft ze een mooi rijtje personages gecreëerd.
De hoofdstukken in het verleden zijn mooi en afschuwelijk tegelijkertijd. Dit stukje geschiedenis mag nooit vergeten worden. Het blijft onvoorstelbaar dat dit ooit heeft plaatsgevonden. De hoofdstukken in het heden zetten je als lezer soms aan tot nadenken. Wat kun je zelf doen in de huidige maatschappij? Hoe zou jij in de Tweede Wereldoorlog gehandeld hebben? Zou jij hetzelfde vrijwilligerswerk als Kyra kunnen doen? En ben jij gelukkig met het werk dat je nu hebt?
Van Wijnen weet de emoties van de verschillende personages mooi neer te zetten. Verdriet, wanhoop, liefde, hoop, geluk… het komt allemaal voorbij. Je leeft ontzettend mee met iedereen. Knap hoe de auteur het voor elkaar krijgt dat je helemaal wordt meegezogen in dit verhaal. Je zou dit boek het liefste in één keer uit willen lezen, omdat je wil weten hoe alles afloopt. Heerlijk om zo de wereld om je heen even af te kunnen sluiten.
Met ‘Rachels wens’ laat de auteur wederom zien dat ze prachtige en ontroerende historische romans kan schrijven, die je nog wel even bijblijven nadat je ze hebt uitgelezen. Ik hoop dat ze nog veel van deze boeken blijft schrijven. En stiekem hoop ik ook op een vervolg van haar nieuwste boek. Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat met iedereen in het heden.