Een bijzondere gedichtenbundel
‘Tussen klei en koolzaad’ heeft om te beginnen een prachtige kaft. Ook al zegt dat niets over de inhoud van in dit geval een gedichtenbundel; een aansprekende kaft werkt zeker in je voordeel. Het zorgde er bij mij voor dat ik benieuwd werd naar de inhoud van deze bundel én dat ik zin had om naar het strand te gaan.
Jager heeft een aantal prachtige gedichten geschreven. Ze hebben allemaal hetzelfde lettertype en dezelfde kleur letters gekregen. Sommige gedichten worden ondersteund door een afbeelding; de meeste echter niet. Die afwisseling geeft de gedichtenbundel een speels karakter. Erg leuk gedaan.
Twee gedichten zijn me bijgebleven, namelijk ‘Oorlogsmonument’ en ‘Stil’. Het eerste gedicht kan volgens mij zowel over oorlogen uit het verleden gaan als over de oorlogen die er nu zijn. Dat maakt het een actueel en treffend gedicht. Het tweede gedicht deed me op de een of andere manier aan het overlijden van mijn vader denken, zonder dat het specifiek over een overlijden gaat. Dat is het mooie aan gedichten. Je kunt er je eigen interpretatie aangeven en dat kan voor iedereen anders zijn. Dus mocht je op zoek zijn naar een bijzondere gedichtenbundel, dan raad ik je ‘Tussen klei en koolzaad’ aan.