Een prachtig boek over narcisme

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar opgestuurd van Thessa Peek. Nogmaals heel erg bedankt hiervoor! Het boek trok me vanaf dat ik de flaptekst gelezen had. Het stelde me niet teleur en het verhaal pakte me echt en ik merkte zelfs dat het me soms emotioneel raakte.

De manier waarop de relatie tussen Jenna en de narcistische Philip werd omschreven is heel knap gedaan. Ik moest mezelf regelmatig toespreken dat hoe Philip met Jenna omging bij het boek hoorde en dat dit juist is waar het verhaal over ging. Ik werd boos of geïrriteerd van sommige uitspraken die Philip deed, zoals dat Jenna een varken is omdat ze zich niet had omgekleed en nog in haar trainingspak rondliep. Wanneer ik eraan dacht dat er écht vrouwen (en mannen) zijn die zich in zo'n relatie bevinden, dan wil ik ze uit de grond van mijn hart beschermen.

Waarom dan toch maar drie sterren? Het genre van dit boek is een thriller. Dit is waar voor mij de plank mis werd geslagen. Het boek had me helemaal in z'n greep tot de ontknoping. Voor mijn gevoel werd hier een thriller aspect aan toegevoegd terwijl het boek dit eigenlijk niet nodig had. Het narcisme kwam hierbij op de achtergrond te staan en het boek veranderde spontaan in een crime-scene. Hoe Jenna uiteindelijk nu echt omgaat met haar verstoorde relatie en hoe zij dit verwerkt om door te gaan wordt in het midden gelaten. Het thema waar het boek om draaide is dus niet helemaal afgerond.

Ik ben benieuwd of er nog een deel twee komt!

Meer recensies van boeken.en.bladzijdes.van.lisa

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.