“Omdat jij de fundering bent die ons draagt. Dat ben je altijd geweest.”

Hof van IJs en Sterren is een novelle uit de ACOTAR-serie. Mijn drie sterren beoordeling lijkt misschien wat laag, maar ik heb het wel echt naar mijn zin gehad tijdens het leven.

Het boek pakte me alleen niet echt. Er gebeurt heel weinig en je mist er niets aan als je hem besluit niet te lezen. Ik had gehoopt dat dit boek een cadeautje voor de lezers zou zijn. Dat was het voor mij niet helemaal.

Ik ben een groot fan van de ACOTAR-serie en deze novelle past er wel helemaal bij. Zie het boek echt als een lekker winters tussendoortje. Zo nu en dan wordt er nog wat spice toegevoegd om het helemaal af te maken.

Wat ik heel bijzonder vind aan het boek is dat je echt meekrijgt hoe iedereen met zijn of haar verdriet omgaat. Het boek speelt zich af tijdens Winterzonnewende. Dit kan je een beetje vergelijken met kerst. In de eerdere boeken is er veel gebeurt en dat geeft iedereen op zijn/haar manier een plekje.

Ik had verwacht dat dit boek meer cozy zou zijn. Er is veel wrok. Pas in het laatste kwart van het boek maakt het een gevoel in mij los waar ik warm en kerstig van wordt. De schrijfster heeft in het boek aandacht proberen te geven aan een aantal mooie thema’s, zoals gelijke rechten voor vrouwen, rouw, familie en tradities. Daar heb ik veel respect voor.

Meer recensies van boeken.en.bladzijdes.van.lisa

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.