“Bestaan is niet hetzelfde als leven.”
Ik las dit boek tijdens een 24-uur lezen. Om heel eerlijk te zijn was dit boek het niet voor mij. De Fourth Wing-serie is geweldig van Rebecca Yarros, maar haar romance boeken slaan de plank mis.
Dit boek gaat over Nate en Izzy. Het vliegtuig waarin zij zitten stort neer en dit schept een bijzondere band. De twee groeien uiteindelijk toch uit elkaar en kiezen elk hun eigen pad. Totdat ze elkaar in Afghanistan weer ontmoeten. De trope second chance staat hier centraal.
Aan het begin van het boek verspilt Rebecca bij mij al kostbare punten. Een vliegtuigramp die iedereen overleeft?! Natuurlijk hoeft niet iedereen dood te gaan, maar als je weinig intentie hebt om het geloofwaardig te maken dan moet je niet kiezen voor een vliegtuigramp in je plot.
Ook op de verhaallijn in Afghanistan heb ik wel iets aan te merken. Ze zitten in oorlogsgebied, maar ik heb het idee dat iedereen daar zomaar ingevlogen kan worden. Voor mij voelt het allemaal heel Amerikaans en over de top.
Het liefdesverhaal is uiteindelijk schattig, maar het duurt wel lang. Er wordt veel om elkaar heen gedraaid: dan wil zij wel, maar hij niet, dan komt hij tot een inzicht maar wil zij niet meer. En dat nog vijf keer.
Het boek krijgt van mij nog net aan een voldoende omdat ik de schrijfstijl heel prettig vind. Het is geen ingewikkeld verhaal en zou perfect zijn om in de zomer aan het zwembad te lezen. Maar ik pak toch liever een van haar fantasyboeken op.