Was niet helemaal mijn kopje thee

Laat ik beginnen met te zeggen dat dit boek mij niet helemaal van mijn sokken heeft geblazen.
Het miste naar mijn mening een beetje kleur en diepgang, wat ik jammer vond, vooral omdat het thema van Valerie Lane en de verschillende winkeltjes mij enorm aansprak.
Ik hoopte op een magische ontsnapping naar een wereld vol avontuur en romantiek, maar helaas ontbrak het daar een beetje aan.

Desondanks moet ik zeggen dat "De Theewinkel vol Geluk" wel een luchtig boek is dat je perfect kunt lezen tijdens zwoele zomerdagen in de tuin.
Het verhaal volgt Laurie, de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar ze smaken van over de hele wereld verkoopt.
Van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling, ze heeft het allemaal! Het was leuk om mee te gaan op haar avontuur en te leren over verschillende theesoorten.

Wat dit boek echt de moeite waard maakte, waren de vier beste vriendinnen van Laurie, die haar bijstonden in zowel goede als slechte tijden.
Hun vriendschap en steun waren hartverwarmend en gaven het verhaal een mooie touch.

Dus als je op zoek bent naar een boek om even te ontspannen en weg te dromen in je eigen tuin, dan is "De Theewinkel vol Geluk" zeker een goede keuze.
Maar verwacht geen meeslepend verhaal dat je helemaal doet verdwijnen van de wereld om je heen.

Meer recensies van Boekenkast van Jolanda