Verborgen littekens
Emma is net klaar met haar opleiding fotografie en journalistiek als haar adoptieouders verongelukken. Tussen hun spullen ontdekt ze een verzameling foto’s van haar biologische moeder, de man die haar als kind heeft ontvoerd en krantenartikelen over vermiste kinderen.
Ze zoekt haar ontvoerder op in een tbs-kliniek. Ondanks de heftige ontmoeting en zijn dreigende woorden reist ze af naar haar geboorteland Zweden, om haar moeder te vinden. Wil die haar vertellen of haar gruwelijke herinneringen op waarheid berusten.
Ik kwam wat moeilijk in het verhaal. Maar naarmate het vorderde ging het beter. En wilde ik graag doorlezen.
Het Zweedse landschap wordt zo mooi beschreven dat je je er bijna waant.
De zoektocht van Emma is fascinerend. Haar nachtmerries beleef je bijna zelf mee. De vriendschappen die ontstaan zijn mooi. Er zitten mooie plottwisten in.
Het Zweedse landschap wordt zo mooi beschreven dat je je er bijna waant.