Zoet water parels
Als blijkt dat Roberts huwelijk met Freija gebaseerd is op leugens, besluit hij een time-out in te lassen en betrekt hij het huis van zijn overleden tante. Mede door het gemis van zijn stiefzoon Mille luistert Robert naar zijn verborgen demonen en vervalt hij in oude gewoonten wanneer de fles naar hem lonkt.
Dan wordt vlak bij zijn verblijf een lijk gevonden en realiseert Robert zich dat hij met het vertellen van de waarheid, het contact met Mille dreigt te verliezen. Verscheurd door schuldgevoel zet hij alles op alles om de schade te beperken.
Voor mij kwam het verhaal wat langzaam op gang. Maar door de schrijfstijl bleef de schrijver mij prikkelen om verder te lezen. De gedachtegang van Robert is soms wat verwarrend maar daardoor boeit het enorm.
Het wantrouwen naar mensen. De paniek om Mille te verliezen. Zijn huwelijk wat niet lekker loopt.
Het verhaal heeft verschillende wendingen en het komt steeds meer samen om te eindigen met een enorme plottwist.
De cover is rustig met een mooi uitzicht over de bosrand en goed gekozen bij het verhaal. Net als de titel.