Een prachtig boek dat je bijblijft. Aanrader!
Op basis van het omslag verwacht je een romantisch boek. Dat krijg je ook, maar je krijgt er ook een dosis spanning, historie en intriges bij cadeau. Het resultaat is een prachtig en spannend verhaal dat je niet meer loslaat. (Ik heb het boek inmiddels al drie keer gelezen.)
In Het schuilhuis volgen we Victoria in 1944 en Iris in 2019. Beide verhaallijnen worden vanuit de ik-vorm verteld. Victoria is verloofd met de steenrijke maar manipulatieve Robert, een keuze die ze vooral maakt om haar ouders uit de brand te helpen. Dan stort er een geallieerd gevechtsvliegtuig neer achter het landhuis waar Victoria met haar ouders woont. De piloot, Andrew, overleeft de crash en Victoria biedt hem een onderduikplek in de schuur, zonder dat haar ouders en Robert daarvan op de hoogte zijn. Wat volgt is een spannend kat en muisspel met gevolgen die nog generaties lang doorwerken.
Het schuilhuis is een adembenemend liefdesverhaal met thrillerelementen. Spanning, historie en romantiek in een - toch ook - eigentijds jasje. De schrijfstijl is vlot en heel prettig en de personages zijn levensecht uitgewerkt. De afwikkeling had wellicht iets geloofwaardiger mogen zijn, maar was desondanks zeer prettig om te lezen en doet niets af aan de vijf sterren die dit boek naar mijn mening waard is. Een ijzersterk debuut!