Herinner en Onthou
Herinner en onthou
Een ziel – Een lied – Een missie over vele levens
Auteur :
Fran Genis
Fran Genis woont samen met haar man in hartje Rotterdam (NL). Ze zingt in een band, ze schrijft, ze naait. Ook knutselt ze graag. In het dagelijks leven is ze grafisch ontwerper en daarnaast mag ze graag muziekvideo’s of websites in elkaar draaien. Als ze maar met haar eigenzinnige creativiteit iets ‘moois’ kan bouwen!
Haar verhalen zijn doorgaans spiritueel georiënteerd, een onderwerp dat haar aan het hart ligt. Ze doet dit zonder er zweverig over te zijn, maar onderzoekt juist hoe dit in het gewone leven zijn toepassing zou kunnen hebben. In ‘Herinner en onthou’ ligt de focus op reïncarnatie, een onderwerp waar veel over te ontdekken valt. Zelf is ze overtuigd van dit gegeven en ‘Herinner en onthou’ geeft een mooi kijkje in hoe het zich in de praktijk zou kunnen voordoen.
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Storyland in ruil voor mijn recensie voor FB Boekentoer o.l.v. Attie Dotinga
Uitgeverij: Storyland
Genre: spiritueel; reïncarnatie
Cover en flaptekst:
Een grote boom met prachtig gevormde wortels en wit grijze bladeren. Een jonge vrouw op de rug gezien die erheen wandelt. Dit alles onder een schitterende sterrenhemel.
De flaptekst is intrigerend en indrukwekkend.
De auteursfoto en informatie vind ik een waardevolle toevoeging.
Quote:
Nieuw leven iedere keer een kostbaar geschenk. Het maakt niet uit wat je huidskleur, religie, levensovertuiging of status is. Vervul je levensmissie met passie, liefde en overgave. Jouw zielsmissie doet er toe.
Mooie tekst:
Voel je ziel en je weet je weer
Verbonden met de bron
Want wij zijn alle één
Het verhaal:
Na een dringende kosmische oproep eonen geleden heeft Nelah zich aangesloten bij het verzet om de mensheid te redden van de duistere krachten, die de aarde gevangen houden. Het verzet reïncarneert deze zielen naar de aarde, alwaar ze met hun missies, met behulp van hun zielenteams onder leiding van Teamleider Qin-Li, toewerken naar het eindspel.
Echter, zodra Nelah op aarde is gereïncarneerd in een nieuw leven, weet ze haar missie niet meer. Ze kan slechts op haar intuïtie en gevoel afgaan. Door haar Elfenziel is zij, als één van de weinige zielen in het verzet, in staat het Elfenlied in haar aardse levens te downloaden. Met dit lied, dat op een bepaalde manier en op een bepaalde tijd moet worden gezongen, kan de mensheid bevrijd worden van haar ketenen.
Als Nell lukt het haar om het lied te downloaden, maar ze wordt vermoord, voordat ze haar missie kan voltooien. Ook haar volgende levens worden bemoeilijkt omdat haar bijzondere Elfenziel de duistere krachten aantrekt. In haar laatste leven, als Naomi, brengt ze haar gehele verzetsteam naar het moment waar het allemaal op aankomt. Maar: ze krijgt slechts één kans…
Mijn leesbeleving:
Een zielsmissie die haar weerga niet kent. Die de grenzen tussen hemel en aarde laat vervagen. Krachtig in diverse settings en tijden. Een lied dat verbindt, dat levens verenigd en je de ware essentie van alles tot in je tenen laat voelen. Een lied dat heling schenkt maar ook voor verdeeldheid zorgt, aanzet tot angst en haat om datgene te behouden wat vertrouwd voelt. Terwijl het vertrouwde per definitie niet het goede hoeft te behelzen.
Diverse verhalen die mijn emoties diep raakten. Die binnenkwamen door de beeldende en filmische schrijfstijl. Ieder woord voelbaar, de gedachten en gevoelens van de personages die de mijne werden. Velen sloot ik in mijn hart terwijl ik anderen liever zag verdwijnen. Maar ik besefte dat waar het goede aanwezig is ook altijd het slechte aanwezig is. Dat frustreerde me, maakte me kwaad en zorgde ervoor dat ik verdrietig werd. Maar ook dat ik continu spanning en angst voelde van wat gaat er nu weer gebeuren. Lukt het nu eindelijk wel of niet?
Het spirituele, het reïncarnatie gedeelte vond ik ongelooflijk interessant en prachtig verwoord. Leerzaam en intrigerend. Kippenvel alsof ik daar zelf was. Geloofwaardig en hoopgevend. Hoopgevend in die zin dat je ziel nooit sterft. Dat er meer is na je leven dat je leefde.
Dit verhaal kroop onder mijn huid en liet me niet meer los. Ieder tijdsbeeld komt zeer geloofwaardig op mij over. Dat heeft de auteur secuur gedaan. Het leven; je krijgt diverse rollen toebedeeld. Komt het door het lot welke je krijgt?, wanneer doe je het goede en wat is per definitie fout?, is alles wel zwart wit of zijn er nuances zijweggetjes? De auteur is er meer dan in geslaagd om haar boodschap over te brengen: koester datgene wat je hebt en houdt van Moeder natuur. Dat is goud waard.
En het duidelijke vechten daarvoor vond ik mooi verwoord. De liefde voor elkaar niet alleen van mensen maar ook van dieren. En die ultieme beloning dat liefde, passie, innerlijke overtuiging en samenwerken het goede doet stralen en helen. Dat het scherper zicht geeft en je hart en ziel laat zingen met luide en duidelijke klanken.
De toe werking naar de plot gast niet zonder slag of stoot. Daardoor blijft het geloofwaardig. De voorspellende dromen vond ik enerzijds hartverscheurend maar ook verhelderend en herkenbaar. De plot is hartverwarmend.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
Een verhaal waarin alles in balans is. Alle woorden een betekenis en kleur hebben. Tast en voelbaar in je psyche en lijf. Leerzaam en intrigerend. Een beeldende en filmische schrijfstijl versterkt door de gehanteerde ik-vorm en de mogelijkheid om in het hoofd van de personages te kruipen en zo alles mee te maken. Eerste rang zeg maar.
Spiritueel diepgaand en leerzaam. Origineel en prachtig.
Ik lees graag meer van Fran Gemis. Ik ben fan.
Herinner en onthou
Een ziel – Een lied – Een missie over vele levens
Auteur :
Fran Genis
Wijze van lezen:
Uitgeverij: Storyland
Genre: spiritueel; reïncarnatie
Cover en flaptekst:
De flaptekst is intrigerend en indrukwekkend.
De auteursfoto en informatie vind ik een waardevolle toevoeging.
Quote:
Het verhaal:
Mijn leesbeleving:
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
Spiritueel diepgaand en leerzaam. Origineel en prachtig.
Ik lees graag meer van Fran Gemis. Ik ben fan.