Bloedstollende novelle!
Als klassenuitje gaan Timon en Iris naar een escaperoom, 'Escape Flights'. Ze worden in groepen verdeeld en hun groepje krijgt vlucht 703. Er is een bom aan boord die zij moeten ontmantelen voordat de tijd voorbij is. Als ze hun riemen vast moeten maken, denken ze nog dat dit erbij hoort. Maar zodra ze echt opstijgen en horen dat de bom echt is, komt de paniek. Zullen ze op tijd de bom ontmantelen?
Wat een spannend boek! Het begint al met een aangrijpende proloog wat zich een jaar eerder afspeelt, ook in een vliegtuig. Ik was meteen nieuwsgierig wat dit te maken had met Timon en Iris, de personages van waaruit het verhaal wordt verteld. Naarmate het verhaal vordert, merk je dat de vriendenclub niet is zoals ie eerst is geweest, dat er iets is gebeurd waardoor de groep uit elkaar is gevallen. Dit komt je beetje bij beetje te weten. Dit, in combinatie met de escaperoom waarin de spellen vlot op elkaar volgen, maakt het tot een bloedstollende novelle die je in één ruk uitleest (ook een perfect boek voor leerlingen die niet graag (dikke) boeken lezen)!